Ученици и Последователи

УЧЕНИЦИ И ПОСЛЕДОВАТЕЛИ

Михаел Гергинов – Дипломира се като бакалавър в НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“ специалност „Танцов театър“ в класа на проф. Петя Стоилова-Цветкова, а след което и в АМТИИ завършва магистратура по „Балетна режисура“. Понастоящем работи като Асистент-преподавател в НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“, специалност „Танцов театър“, където води курсове. Работи по различни проекти, в последните години участва в множество постановки на сцената на Софийска Опера. Треньор и Инструктор по Taekwon Do ITF, II-ри дан. Работи на свободна практика като танцьор и хореограф в областта на съвременния танц и танцовия театър.

Стефани Ханджийска – Завършва НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“ специалност „Танцов театър“ в класа на проф. Петя Стоилова-Цветкова. В момента завършва магистратура Хореография в London School of Contemporary Dance в Лондон. Спектакълът ѝ „Йон (пиеса за осиновените)“ е номиниран за ИКАР 2017 и за наградата на София за съвременен танц. Работи като танцьор и хореограф на свободна практика в областта на съвременния танц и документалното изкуство.

Явор Манчев – Съвременен Танцьор и Хореограф. Ученик и Последовател на Цветанка Гергинова от 2006г.
През 2015г. се дипломира в НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“, специалност „Танцов театър, в класа на проф. Петя Стоилова-Цветкова. Работи като Танцьор и Хореограф на свободна практика в областта на Съвременния танц, Танцовия театър и Pole Dance.

Захари Нанков – Съвременен Хореограф и Танцьор. Дипломира се като Бакалавър в специалност „Гражданска и корпоративна сигурност“ в НБУ. Магистър по Балетна режисура (АМТИИ). Отличаван е с редица награди от национални и международни танцови конкурси. Работи в сферата на Класическия, Модерния и Уличните танци. Създава и разработва своя метод на работа – „New Age Street Fusion“. Creativе Director на Студио „Hyphers“, което създава през 2008г. Работи както за изграждането на млади танцьори, а също така и в популярни ТВ формати, с редица известни музикални изпълнители като техен хореограф или танцьор.
https://www.instagram.com/zaharinankov/

Анита Асенова – Хореограф и Худ. ръководител на „Freedom Dance Company“, гр. Русе. Бакалавър по специалност „Съвременен танцов театър“ от ВСУ „Черноризец Храбър“. Заедно със съпруга си Алекс Асенов създават престижните международни танцови конкурси Movmnt IDC и Choreography Award by Movmnt. Създават и танцовата интензива Motivating Excellence като продължение на идеята за даването на възможност на млади таланти да се обучават и развиват под менторството на признати танцови специалисти.

Борислава Тодорова – Завършва бакалавърска степен по „Балетна педагогика“ и Магистърска по „Балетна режисура“ в АМТИИ , както и Международни икономически отношения в УНСС. Следдипломна квалификация – Начална училищна педагогика Работи като зам. директор в 90 СУ „Ген. Хосе де Сан Мартин“. гр. София . Худ. Ръководител на „Клуб за изкуства „Терпсихора“ .
Организира Танцовия фестивал „Намери своя ритъм“, част от екипа и отоворник по организацията и на фестивала Dolna Malina Open Fest.

Страницата все още е в процес на изграждане, в графата ще бъдат добавяни хората, които се заявяват в пространството като ученици и последователи на Цветанка Гергинова.
Принцип „Еспирал“ не се ограничава единствено до познанието за биомеханиката на тялото ни . Пътят на воина е начин на живот.

Клас "Еспирал" с Цвети Гергинова в Танцова компания "FREEDOM" …

Anita Atanasova Asenova и Alex Asenov , Обичам ви! <3Скъпи приятели от FREEDOM, Благодаря Ви за милите думи и обичта!Свободата и светлината винаги вървят заедно! <3 <3 <3

Публикувахте от Tsvetanka Gerginova в Петък, 27 май 2016 г.