Ученици и Последователи

УЧЕНИЦИ И ПОСЛЕДОВАТЕЛИ

Михаел Гергинов – Дипломира се като бакалавър в НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“ специалност „Танцов театър“ в класа на проф. Петя Стоилова-Цветкова, а след което и в АМТИИ завършва магистратура по „Балетна режисура“. Понастоящем работи като Асистент-преподавател в НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“, специалност „Танцов театър“, където води курсове по Съвременни танцови техники. Работи по различни проекти, в последните години участва в множество постановки на сцената на Софийска Опера. Треньор и Инструктор по Taekwon Do ITF, III-ти дан. Работи на свободна практика като танцьор и хореограф в областта на съвременния танц и танцовия театър, също така и като каскадьор в чуждестранни филмови продукции.

Стефани Ханджийска – Завършва НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“ специалност „Танцов театър“ в класа на проф. Петя Стоилова-Цветкова. В момента завършва магистратура Хореография в London School of Contemporary Dance в Лондон. Спектакълът ѝ „Йон (пиеса за осиновените)“ е номиниран за ИКАР 2017 и за наградата на София за съвременен танц. Работи като танцьор и хореограф на свободна практика в областта на съвременния танц и документалното изкуство.

Явор Манчев – Съвременен Танцьор и Хореограф. Ученик и Последовател на Цветанка Гергинова от 2006г.
През 2015г. се дипломира в НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“, специалност „Танцов театър, в класа на проф. Петя Стоилова-Цветкова. Работи като Танцьор и Хореограф на свободна практика в областта на Съвременния танц, Танцовия театър и Pole Dance.

Захари Нанков – Съвременен Хореограф и Танцьор. Дипломира се като Бакалавър в специалност „Гражданска и корпоративна сигурност“ в НБУ. Магистър по Балетна режисура (АМТИИ). Отличаван е с редица награди от национални и международни танцови конкурси. Работи в сферата на Класическия, Модерния, Джаз, Tap и Уличните танци. Създава и разработва своя метод на работа – „New Age Street Fusion“. Creativе Director на Студио „Hyphers“, което създава през 2008г. Работи както за изграждането на млади танцьори, а също така и в популярни ТВ формати, с редица известни музикални изпълнители като техен хореограф или танцьор. Понастоящем е докторант към катедра „Хореография“ в ЮЗУ „Неофит Рилски“, където преподава дисциплините – „Методика на преподаване и композиция на модерния танц по Принципа „Еспирал“ и „Сценична практика“
https://www.instagram.com/zaharinankov/

Анита Асенова – Хореограф и Худ. ръководител на „Freedom Dance Company“, гр. Русе. Бакалавър по специалност „Съвременен танцов театър“ от ВСУ „Черноризец Храбър“. Заедно със съпруга си Алекс Асенов създават престижните международни танцови конкурси Movmnt IDC и Choreography Award by Movmnt. Създават и танцовата интензива Motivating Excellence като продължение на идеята за даването на възможност на млади таланти да се обучават и развиват под менторството на признати танцови специалисти.

Борислава Тодорова – Завършва бакалавърска степен по „Балетна педагогика“ и Магистърска по „Балетна режисура“ в АМТИИ , както и Международни икономически отношения в УНСС. Следдипломна квалификация – Начална училищна педагогика Работи като зам. директор в 90 СУ „Ген. Хосе де Сан Мартин“. гр. София . Худ. Ръководител на „Клуб за изкуства „Терпсихора“ .
Организира Танцовия фестивал „Намери своя ритъм“, част от екипа и отоворник по организацията и на фестивала Dolna Malina Open Fest.

Елена Ангелова – Тя има интерес както в практиката, така и в теорията на съвременния танц. След като започва образованието си в специалността „Театър на движението – танцов театър“ в НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“, Елена Ангелова продължава развитието си в посоката на теорията и завършва „Театрознание и театрален мениджмънт“, а по-късно и магистратура „Театрално изкуство“. Към момента следва докторантура по театрознание.  
През годините Елена Ангелова има множество публикации върху събития от съвременния театрален и танцов живот в България в издания като сп. „Култура“, сп. „Homo Ludens”, „Литературен вестник“, портал „Култура“ и др. Елена Ангелова работи като координатор в Международен фестивал за съвременен танц и пърформанс „Антистатик“ и сътрудничи на Международен театрален фестивал „Варненско лято“. Работила е като драматург на Драматично-куклен театър „Иван Радоев“ – Плевен, където работи и като хореограф в театрални спектакли. Като танцьор, без да броим разнообразните изяви в класическия балет, се включва в проекти от областта на съвременния танц – „Wordless” и„Tongue” (хореограф: Елена Яцинта, Латвия), „Slipstream” (хореограф: Михаела Гривева) и др.
Видео 1: https://vimeo.com/109797721
Видео 2: https://vimeo.com/185946615

Страницата все още е в процес на изграждане, в графата ще бъдат добавяни хората, които се заявяват в пространството като ученици и последователи на Цветанка Гергинова.
Принцип „Еспирал“ не се ограничава единствено до познанието за биомеханиката на тялото ни . Пътят на воина е начин на живот.

https://www.facebook.com/tsvetanka.gerginova/videos/1166939346670461/